La Pedra Seca a Ponent

Publicacions

Paisatges de l’oli a les Garrigues Altes

Sis pobles de les Garrigues (Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa) han unit els seus esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques adreçades a tot tipus d’usuaris, i les han plasmat en un mapa i una guia informativa editats per Editorial Piolet. La seva consulta ajudarà a trobar la ruta que millor s’adapti a les nostres expectatives i necessitats.

Aquesta guia + mapa dona a conèixer les 24 rutes turístiques que mostren els indrets més emblemàtics de la zona. Són casi 400 km de camins i senders que, a peu, amb bicicleta o bicicleta elèctrica permeten veure cabanes de volta, construccions de pedra seca, marges, cisternes, aljubs, basses, cogulles o cadolles, masies … Els cuidats camps d’oliveres acompanyen al visitant al llarg de tots els recorreguts i el fan partícip d’un paisatge singular, de vegades dur, on la vida transcorre segons les estacions.

La guia comença amb una descripció de les construccions de pedra seca, que juntament amb les oliveres, constitueixen els trets inconfundibles del paisatge a les Garrigues Altes. A continuació es descriuen els punts més importants de cada població i les rutes que els recorren. El mapa, a escala 1:20.000, incorpora tots els recorreguts i la majoria de punts d’interès. Aquestes incorporacions el fan completament diferent de la resta de cartografia actualment existent que no deixen d’ésser bases merament cartogràfiques.

Referència: Paisatges de l’oli a les Garrigues Altes. Editorial Piolet. ISBN: 9788494516948