La Pedra Seca a Ponent

Experiències

Ruta dels Molins de Bellaguarda. Pedra, aigua i vent

Ruta en btt i a peu.

Aquest recorregut pel sud del municipi transcorre, en gran part, pel costat dels gegantins molins de vent del Parc Eòlic de les Rotes. A més de conèixer els molins, fareu una immersió al paisatge de les Garrigues Altes, on trobareu els cultius de secà clàssics com l’olivera, l’ametller o la vinya envoltats de zones boscoses de pins i matollar. Un paisatge que fa frontera amb la depressió de l’Ebre i que, alhora, fa d’excel·lent mirador.

Un paisatge natural, però també cultural. La gran varietat de construccions de pedra seca vinculades principalment a l’aixopluc, l’aprofitament de l’aigua i la divisió de finques i camins que trobem en els camps, i les nombroses balmes que s’hi van trobant, ens mostren com gestionaven el territori els nostres avantpassats.

Us proposem, doncs, la descoberta d’un paisatge cultural i natural on el passat, el present i el futur us acompanyaran durant tot el recorregut.

Hi ha diferents opcions per recórrer la Ruta dels Molins, ja sigui a peu o en bicicleta. Des de l’itinerari principal hi ha diferents variants per les quals pots adaptar el teu recorregut.